Să păstrăm rânduiala și viața noastră va semăna cu Raiul

Cuvinte duhovnicești

Să păstrăm rânduiala și viața noastră va semăna cu Raiul

    • flori de câmp
      Să păstrăm rânduiala și viața noastră va semăna cu Raiul / Foto: Florentina Mardari

      Să păstrăm rânduiala și viața noastră va semăna cu Raiul / Foto: Florentina Mardari

Noi avem bucurie când există o rânduială. O rânduială a mesei de exemplu. Este foarte important să avem rânduială chiar și la masă. Dumnezeu ne-a făcut orânduiți, pe fiecare dintre noi. Spre exemplu: nu încetăm să respirăm. Ce ar fi, atunci când ne culcăm, să nu mai respirăm?

În Rai, totul este cu rânduială. În Raiul lui Adam şi Eva era rânduială. Nu toţi pomii înfloreau deodată. Unii înfloreau, unii se pârguiau şi unii se coceau. Ce însemna asta? Însemna că existau de toate, continuu.

Noi avem bucurie când există o rânduială. O rânduială a mesei de exemplu. Este foarte important să avem rânduială chiar şi la masă. Dumnezeu ne-a făcut orânduiţi, pe fiecare din noi. Spre exemplu: nu încetăm să respirăm. Ce ar fi, atunci când ne culcăm, să nu mai respirăm?

Noi nu încetăm să funcţionăm, chiar şi când dormim. De ce? Dumnezeu ne-a făcut cu rânduială. De aceea zice: „Cine va strica templul Duhului Sfânt – care este corpul – îl va strica Dumnezeu pe el”. Cine va strica biserica Duhului Sfânt, corpul? Cel care nu respectă rânduiala.

(Părintele Nicolae Tănase, Să nu-L răstignim iarăşi pe Hristos, Editura Agaton, Făgăraș, 2011, p. 119)