Salată asortată cu piept de pui
Alăturarea de legume cu proteine din carne este una benefică digestiei și, în același timp, una foarte gustoasă.
Pentru a prepara această salată, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- un piept de pui dezosat, fără piele
- 2-3 ridichi tăiate feliuțe sau rondele
- o mână cu valeriană
- o mână cu salată verde
- o jumătate de ardei gras roșu, tăiat felii
- o mână cu roșii cherry tăiate în jumătăți
- sare și piper
- suc de lămâie
- făină
- 2 ouă
- pesmet
- ulei de măsline
- semințe de susan
- ulei pentru prăjit.
Pieptul de pui se taie fâșii, se asezonează fiecare bucată cu sare și piper și se dă prin făină, apoi prin ouăle bătute, apoi prin pesmetul amestecat cu semințele de susan.
Se prăjesc fâșiile în ulei încins, până când devin rumene și crocante, după care se scot pe șervete absorbante de bucătărie, pentru a elimina excesul de ulei.
Într-un bol încăpător se pun legumele și se toarnă deasupra o vinegretă făcută din puțină sare, ulei de măsline și suc de lămâie.
Se amestecă și se servește alături de puiul cu susan.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro