Salată cu ciuperci
Extrem de versatile, ciupercile pot fi încorporate în salate, supe, tocănițe, aperitive sau plăcinte.
Pentru a prepara această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- jumătate de lămâie
- o lingură cu ulei de măsline presat la rece
- sare și piper, după gust
- 300 g de ciuperci de cultură tăiate în jumătate
- un sfert de ardei gras roșu mic, tăiat cuburi
- 2-3 fire de pătrunjel verde și 2-3 fire de mărar tocate mărunt
- un castravete murat tocat rondele subțiri
- 3-4 rondele subțiri de ardei iute proaspăt.
Pentru această salată, ciupercile se pot fierbe sau sota până se rumenesc.
Odată gătite ciupercile, acestea se scurg bine de apă sau se așează pe o hârtie de bucătărie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei, dacă le-ați sotat.
Puneți apoi toate ingredientele într-un bol, asezonați cu sare și piper, adăugați uleiul și stoarceți puțin suc de lămâie deasupra.
Amestecați și consumați salata proaspătă, ca atare, sau drept garnitură pentru preparate din carne sau alături de brânzeturi.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro