Tocăniță de ardei cu ciuperci și vinete
Legumele sunt esențiale atunci când vorbim despre nutrienții de care avem nevoie pentru a fi sănătoși, iar tocănițele sunt ideale din acest punct de vedere, pentru că ele conțin multe legume, de diverse culori, fiecare având vitamine și minerale diferite.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 2 ardei grași roșii, tăiați cuburi
- 2 ardei grași galbeni, tăiați cuburi
- o ceapă mare tăiată solzișori nu foarte subțiri
- 500 g de ciuperci brune, cât mai mici
- o vânătă tocată cuburi
- 4-5 linguri cu ulei de rapiță presat la rece
- sare și piper, după gust.
Vânăta se crestează pe lung și se opărește pentru 3-4 minute, după care se scoate și se pune într-o strecurătoare. După ce se răcește, se taie cuburi.
Într-o tigaie neaderentă înaltă se pun uleiul și ciupercile (dacă sunt mici, se lasă întregi, dacă sunt ceva mai mari, se taie felii sau sferturi) și se sotează până când apa lăsată de acestea se evaporă.
Se scot ciupercile pe o farfurie, iar dacă în tigaie este foarte puțin ulei rămas, mai adăugați 2 linguri și sotați vinetele. Dați focul la mic spre mediu și rumeniți-le, încercând să nu le amestecați foarte des, și când o faceți, să o faceți cu grijă, pentru a nu le sfărâma.
Când vinetele sunt pe jumătate făcute, adăugați ceapa și un praf de sare și sotați pentru 2-3 minute, după care adăugați ardeii și ciupercile. Turnați jumătate de ceașcă cu apă, amestecați ușor și acoperiți tigaia cu un capac.
Lăsați să fiarbă, la foc mic, adăugând apă, dacă mai este nevoie, să nu se prindă legumele de fundul tigăii.
La final asezonați cu sare și piper și trageți tigaia de pe foc.
Serviți mâncarea caldă, ca atare sau presărată cu pătrunjel verde tocat mărunt.
Puteți folosi tocănița și drept garnitură pentru alte preparate.
*Puteți adăuga la prepararea tocăniței usturoi și ardei iute.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu smântână și ciuperci
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro