Salată cu fructe de mare
Bogate în acizi grași esențiali omega-3, fructele de mare nu sunt doar foarte sănătoase, dar și gustoase și nutritive, fiind ușor de preparat.
Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- un pachet cu mix de fructe de mare decongelate, spălate sub jet de apă rece, bine scurse;
- un cățel de usturoi zdrobit;
- o mână cu rucola;
- sare și piper, după gust;
- o linguriță cu unt;
- 2 linguri cu ulei de măsline sau de rapiță presat la rece;
- jumătate de ardei gras roșu tăiat fâșii;
- 2 linguri cu semințe de dovleac crude;
- o linguriță rasă cu paprika;
- sucul unei jumătăți de lămâie;
- 3 frunze de salată verde tăiată fâșii;
- 7-8 vârfuri de valeriană.
Într-o tigaie neaderentă puneți untul, o lingură cu ulei și usturoiul și căliți-l până-și lasă aroma și devine ușor arămiu, moment în care aruncați usturoiul și adăugați fructele de mare și sotați-le pentru 3-5 minute, pe toate părțile, la foc mediu.
Separat, amestecați într-un bol rucola cu valeriana, ardeiul gras și semințele de dovleac. Turnați deasupra o lingură cu ulei, asezonați cu sare și piper și amestecați.
Așezați în mijlocul farfuriei o porție generoasă de salată, iar deasupra puneți 2-3 linguri cu fructe de mare.
Presărați deasupra paprika, stropiți cu suc de lămâie și serviți.
Poftă bună!