Salată cu pui și broccoli
Bogat în potasiu, calciu, fosfor, magneziu, vitaminele C, K, B9, E, dar și fibre și antioxidanți, broccoli este deseori ocolit, deși este ușor de gătit și nu aduce decât beneficii.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- o mână cu buchețele de broccoli
- o mână cu varză roșie tocată mărunt
- jumătate de morcov ras mare
- sare, piper, după gust
- o lingură cu ulei de măsline sau de rapiță presat la rece
- o lingură cu semințe de susan
- jumătate de piept de pui făcut la cuptor sau grill
- jumătate de porție de tăiței chinezești
- suc de lămâie, după gust.
Buchețelele de broccoli se opăresc în apă clocitită pentru 3 minute, după care se scot și se pun într-un vas cu apă rece și gheață, după care se transferă într-o strecurătoare și se lasă la scurs.
Tăițeii se pun într-un bol și se toarnă deasupra apă clocotită. Se lasă 5 minute, după care se transferă într-o strecurătoare și se lasă la scurs.
Pieptul de pui se taie cuburi sau fâșii și se pune într-un bol. Se adaugă morcovul, varza, buchețelele de broccoli, tăițeii.
Se asezonează cu sare, piper, ulei și suc de lămâie, se amestecă bine, iar deasupra se presară semințele de susan crude, sau ușor rumenite, după preferințe.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro