Supă cremă de broccoli cu bacon

Sănătoasă și viu colorată, această supă cremoasă poate convinge și cei mai pretențioși copii să nu mai refuze broccoli-ul.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • jumătate de buchet mare de broccoli, desfăcut în buchețele
  • un cartof alb făinos tăiat cubulețe
  • o ceapă galbenă tocată mărunt
  • o rădăcină de țelină mică, cât un pumn mic, tăiată cuburi
  • un dovlecel tăiat cuburi, curățat de coajă
  • 2 căței de usturoi dat prin presă
  • 100-150 g de bacon sau kaizer tăiat în formă de sticksuri
  • 2 linguri cu ulei de măsline sau de rapiță presat la rece
  • 100 ml de smântână
  • crutoane simple.

Țelina și cartoful se pun la fiert în apă cât să acopere legumele. Când acestea sunt fierte, adăugați dovlecelul.

Când dovlecelul este fiert pe trei sferturi, adăugați buchețelele de broccoli și mai lăsați la fiert timp de 5 minute.

Scurgeți apoi legumele, păstrând apa în care au fiert.

Într-o tigaie neaderentă puneți baconul și prăjiți-l până când devine ușor rumen. Transferați baconul într-o farfurie, păstrând în tigaie grăsimea lăsată.

Adăugați în tigaie uleiul, ceapa și usturoiul și căliți până când se înmoaie ceapa.

Adăugați conținutul tigăii peste legume și pasați totul cu un blender de mână. Adăugați câte un polonic din supa în care au fiert legumele până obțineți consistența dorită.

Asezonați cu sare și piper, adăugați smântâna și pulsați de 2-3 ori pentru omogenizare.

Serviți supa caldă, alături de câteva bucățele de bacon și crutoane.

Poftă bună!

De la același autor

Ultimele din categorie