Salată cu sfeclă roșie și ceapă verde
Ideal este să fie consumată în stare crudă, pentru a beneficia de întreaga gamă de beneficii. Sfecla roșie este o minune pentru sănătatea noastră, chiar dacă prin fierbere sau coacere își mai pierde din nutrienți.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 2 sfecle roșii de mărime medie
- sare, piper, după gust
- 2 fire de ceapă verde
- o lingură cu semințe de susan prăjite ușor
- o lingură cu ulei de măsline sau de rapiță presat la rece.
Sfecla se spală bine și se pune la fiert sau la copt, iar când este gata (furculița intră ușor în pulpă), se scoate și se lasă la răcit.
Când sfecla este rece, se curăță de coajă și se dă pe răzătoarea mare și se pune într-un bol.
Se adaugă ceapa tocată și semințele de susan. Se asezonează cu sare, piper și ulei.
Se amestecă și se servește drept garnitură pentru fripturi, cartofi copți, prăjiți etc.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro