Salată cu sfeclă roșie și linte
Sfecla roșie este una dintre cele mai sănătoase legume, aceasta stimulând detoxifierea sangvină și hepatică.
Pentru a prepara această salată, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 2-3 sfecle roșii mici, bine spălate
- jumătate de conservă cu linte verde spălată și scursă
- o mână mare cu valeriană
- jumătate de pară fermă tocată cubulețe
- o lingură cu oțet balsamic
- 3 linguri cu vin roșu
- o linguriță cu miere de albine
- 1-2 lingurițe cu suc de lămâie proaspăt stors
- un praf de sare și unul de piper
- 4-5 boabe de coriandru zdrobite sau un sfert de linguriță cu pulbere de coriandru
- o lingură cu ulei de măsline presat la rece.
Sfecla se coace la cuptor până când furculița intră ușor în pulpă, după care se scoate, se decojește și se taie cubulețe sau felii subțiri. Pentru salată tocați doar o sfeclă.
Se pune sfecla într-un bol împreună cu lintea.
Puneți într-un ibric oțetul împreună cu vinul, mierea, sucul de lămâie, coriandrul, un strop de sare și piper.
Puneți ibricul la fiert, la foc mic, pentru 3-5 minute, după care turnați conținutul acestuia peste sfeclă și linte.
Amestecați și lăsați la răcit. Când amestecul a ajuns la temperatura camerei, dați bolul la frigider pentru cel puțin o oră.
Cu puțin timp înainte de a scoate sfecla de la frigider, puneți într-un bol valeriana și feliile de pară.
Scurgeți excesul de lichid din bolul cu sfeclă într-o ceașcă și transferați sfecla și lintea peste salată.
Adăugați uleiul, sare, dacă mai este nevoie și 1-3 linguri din sucul aromat scurs în ceașcă.
Amestecați și serviți salata proaspătă, ca atare sau alături de alte preparate.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro