Salată cu somon și fusilli
Ideală pentru masa de prânz, această salată delicioasă conține mulți antioxidanți și acizi grași esențiali omega-3, nutrienți care nu trebuie să lipsească din alimentația curentă a nimănui.
Pentru a prepara această salată, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 100 g de fusilli, ideal integrale
- 250 g de roșii cherry
- o legătură de pătrunjel verde, tocat grosier
- un sfert de ardei gras roșu, cărnos, tocat cubulețe
- un sfert de ardei gras galben sau portocaliu, cărnos, tocat cubulețe
- o mână cu măsline verzi, fără sâmburi, tocate grosier
- sare și piper
- 75 g de brânză feta sau telemea (cubulețe)
- 150-200 g de somon
- o lingură cu ulei de măsline presat la rece.
Pastele se pun la fiert în apă cu puțină sare, respectându-se timpii indicați pe ambalaj, după care se pun la scurs într-o strecurătoare.
Somonul se prepară, ideal, la cuptor sau pe grill, după care se desface în bucăți.
Separat, într-o tigaie neaderentă încinsă puneți uleiul și ardeiul gras și sotați-l pentru 2 minute.
Adăugați apoi roșiile cherry și mai sotați pentru 1-2 minute, după care transferați legumele într-un bol.
Adăugați măslinele, somonul, pastele, pătrunjelul și brânza. Asezonați cu foarte puțină sare și piper, amestecați și consumați salata proaspătă.
O altă variantă a acestei salate este să lăsați ardeiul gras și roșiile crude. Va fi la fel de gustoasă!
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro