Salată cu somon și fusilli

Stil de viaţă

Salată cu somon și fusilli

    • Salată cu somon și fusilli
      Salată cu somon și fusilli

      Salată cu somon și fusilli

Ideală pentru masa de prânz, această salată delicioasă conține mulți antioxidanți și acizi grași esențiali omega-3, nutrienți care nu trebuie să lipsească din alimentația curentă a nimănui.

Pentru a prepara această salată, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 100 g de fusilli, ideal integrale
  • 250 g de roșii cherry
  • o legătură de pătrunjel verde, tocat grosier
  • un sfert de ardei gras roșu, cărnos, tocat cubulețe
  • un sfert de ardei gras galben sau portocaliu, cărnos, tocat cubulețe
  • o mână cu măsline verzi, fără sâmburi, tocate grosier
  • sare și piper
  • 75 g de brânză feta sau telemea (cubulețe)
  • 150-200 g de somon
  • o lingură cu ulei de măsline presat la rece.

Pastele se pun la fiert în apă cu puțină sare, respectându-se timpii indicați pe ambalaj, după care se pun la scurs într-o strecurătoare.

Somonul se prepară, ideal, la cuptor sau pe grill, după care se desface în bucăți.

Separat, într-o tigaie neaderentă încinsă puneți uleiul și ardeiul gras și sotați-l pentru 2 minute.

Adăugați apoi roșiile cherry și mai sotați pentru 1-2 minute, după care transferați legumele într-un bol.

Adăugați măslinele, somonul, pastele, pătrunjelul și brânza. Asezonați cu foarte puțină sare și piper, amestecați și consumați salata proaspătă.

O altă variantă a acestei salate este să lăsați ardeiul gras și roșiile crude. Va fi la fel de gustoasă!

Poftă bună!

Citește despre: