Salată cu somon și fusilli

Stil de viaţă

Salată cu somon și fusilli

Ideală pentru masa de prânz, această salată delicioasă conține mulți antioxidanți și acizi grași esențiali omega-3, nutrienți care nu trebuie să lipsească din alimentația curentă a nimănui.

Pentru a prepara această salată, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 100 g de fusilli, ideal integrale
  • 250 g de roșii cherry
  • o legătură de pătrunjel verde, tocat grosier
  • un sfert de ardei gras roșu, cărnos, tocat cubulețe
  • un sfert de ardei gras galben sau portocaliu, cărnos, tocat cubulețe
  • o mână cu măsline verzi, fără sâmburi, tocate grosier
  • sare și piper
  • 75 g de brânză feta sau telemea (cubulețe)
  • 150-200 g de somon
  • o lingură cu ulei de măsline presat la rece.

Pastele se pun la fiert în apă cu puțină sare, respectându-se timpii indicați pe ambalaj, după care se pun la scurs într-o strecurătoare.

Somonul se prepară, ideal, la cuptor sau pe grill, după care se desface în bucăți.

Separat, într-o tigaie neaderentă încinsă puneți uleiul și ardeiul gras și sotați-l pentru 2 minute.

Adăugați apoi roșiile cherry și mai sotați pentru 1-2 minute, după care transferați legumele într-un bol.

Adăugați măslinele, somonul, pastele, pătrunjelul și brânza. Asezonați cu foarte puțină sare și piper, amestecați și consumați salata proaspătă.

O altă variantă a acestei salate este să lăsați ardeiul gras și roșiile crude. Va fi la fel de gustoasă!

Poftă bună!

Citește despre: