Salată cu tentacule de caracatiță

Stil de viaţă

Salată cu tentacule de caracatiță

Fructele de mare sunt o delicatesă extrem de sănătoasă, de care ne putem bucura cu orice ocazie.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 250 g de tentacule de caracatiță mici, decongelate
  • un pumn mic cu măsline
  • o jumătate de ceapă galbenă mică tăiată solzișori
  • 5-6 frunze de salată verde tăiate fâșii sau rupte în bucăți
  • un ardei iute murat (opțional)
  • suc de lămâie
  • o lingură cu ulei de măsline presat la rece
  • sare, după gust
  • o mână de roșii cherry tăiate în jumătate
  • o lingură cu ulei de rapiță presat la rece
  • un castravete cornișon tăiat cubulețe.

Puneți într-o tigaie încinsă uleiul de rapiță și tentaculele de caracatiță. Prăjiți-le pentru 3-4 minute la foc mediu, până se rumenesc ușor, după care le stropiți cu suc de lămâie, le mai lăsați pe foc 1-2 minute și apoi dați tigaia deoparte.

Între timp, amestecați într-un bol restul ingredientelor. Adăugați uleiul de măsline, 1-2 linguri cu suc de lămâie, sare și amestecați.

Puneți caracatița deasupra și consumați salata proaspătă.

Poftă bună!

Citește despre: