Salată cu tentacule de caracatiță
Fructele de mare sunt o delicatesă extrem de sănătoasă, de care ne putem bucura cu orice ocazie.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 250 g de tentacule de caracatiță mici, decongelate
- un pumn mic cu măsline
- o jumătate de ceapă galbenă mică tăiată solzișori
- 5-6 frunze de salată verde tăiate fâșii sau rupte în bucăți
- un ardei iute murat (opțional)
- suc de lămâie
- o lingură cu ulei de măsline presat la rece
- sare, după gust
- o mână de roșii cherry tăiate în jumătate
- o lingură cu ulei de rapiță presat la rece
- un castravete cornișon tăiat cubulețe.
Puneți într-o tigaie încinsă uleiul de rapiță și tentaculele de caracatiță. Prăjiți-le pentru 3-4 minute la foc mediu, până se rumenesc ușor, după care le stropiți cu suc de lămâie, le mai lăsați pe foc 1-2 minute și apoi dați tigaia deoparte.
Între timp, amestecați într-un bol restul ingredientelor. Adăugați uleiul de măsline, 1-2 linguri cu suc de lămâie, sare și amestecați.
Puneți caracatița deasupra și consumați salata proaspătă.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro