Salată de primăvară cu brânză feta
Salatele sunt printre cele mai simple feluri de mâncare pe care le-ar putea pregăti cineva, chiar și copiii!
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- o salată verde
- 2 legături de ridichi de lună
- o legătură de ceapă verde
- 2-3 roșii (opțional)
- 1-2 linguri cu ulei de măsline presat la rece
- o lingură cu suc de lămâie proaspăt stors
- 100-150 g de crutoane
- 250 g de brânză feta.
Salata se spală bine, se zvântă și se taie fâșii subțiri sau se rupe cu mâna și se pune într-un bol încăpător.
Ridichile bine spălate se taie rondele și se pun peste salată. Ceapa verde se taie rondele nu prea mici și se se adaugă în bol. Roșiile se taie felii sau, dacă folosiți roșii cherry, în jumătăți sau sferturi.
Brânza se taie cuburi sau se fărâmă cu mâna peste salată. Se adaugă crutoanele, suc de lămâie și ulei de măsline și se amestecă.
Salata se poate mânca simplă, ca atare sau drept garnitură.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro