Salată de ouă
Salata de ouă este foarte sățioasă, cu destul de multe calorii, așa că este recomandat a se mânca dimineața, până în orele prânzului, cu măsură.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 10 ouă de țară
- 3 fire de ceapă verde
- o legătură de mărar verde
- sare, piper, după gust
- suc de lămâie proaspăt stors – de la jumătate de lămâie
- 50-60 ml ulei
- o linguriță cu muștar
- o lingură mare cu iaurt gras sau smântână.
Puneți 8 ouă la fiert, iar când sunt gata, fierte tare, se curăță și se toacă nu foarte mărunt. Se pun într-un bol.
Cât timp fierb ouăle, faceți maioneză din 2 ouă crude, astfel: puneți ouăle într-un borcan de 800 g, adăugați sare, suc de lămâie, muștar și ulei. Introduceți blenderul de mână până la fundul borcanului și porniți-l fără a-l ridica. Când maioneza a început să se formeze, ridicați-l ușor pentru a încorpora tot uleiul.
Când maioneza este gata, transferați-o peste ouăle tocate. Adăugați iaurtul sau smântâna, mărarul și ceapa verde tocate mărunt, amestecați și serviți salata pe pâine prăjită, sau o puteți încorpora în diverse sandvișuri.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro