Salată de ouă

Stil de viaţă

Salată de ouă

Salata de ouă este foarte sățioasă, cu destul de multe calorii, așa că este recomandat a se mânca dimineața, până în orele prânzului, cu măsură.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 10 ouă de țară
  • 3 fire de ceapă verde
  • o legătură de mărar verde
  • sare, piper, după gust
  • suc de lămâie proaspăt stors de la jumătate de lămâie
  • 50-60 ml ulei 
  • o linguriță cu muștar
  • o lingură mare cu iaurt gras sau smântână.

Puneți 8 ouă la fiert, iar când sunt gata, fierte tare, se curăță și se toacă nu foarte mărunt. Se pun într-un bol.

Cât timp fierb ouăle, faceți maioneză din 2 ouă crude, astfel: puneți ouăle într-un borcan de 800 g, adăugați sare, suc de lămâie, muștar și ulei. Introduceți blenderul de mână până la fundul borcanului și porniți-l fără a-l ridica. Când maioneza a început să se formeze, ridicați-l ușor pentru a încorpora tot uleiul.

Când maioneza este gata, transferați-o peste ouăle tocate. Adăugați iaurtul sau smântâna, mărarul și ceapa verde tocate mărunt, amestecați și serviți salata pe pâine prăjită, sau o puteți încorpora în diverse sandvișuri.

Poftă bună!

Citește despre: