Salată de roșii aromată
Roșiile ar trebuie consumate cât mai des. Ele concurează cu citricele în privința conținutului de vitamina C, dar sunt bogate și în vitamina A și antioxidanți. Alți nutrienți care se găsesc în roșii sunt: biotina, potasiul, vitaminele B6, B3 și B1, vitamina E, magneziul, fierul și zincul.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 800 g de roșii
- 1 ardei kapia
- un ardei gras roșu
- 5 frunze de salată verde
- o legătură de pătrunjel verde
- o mână cu frunze de busuioc verde
- 2 fire de ceapă verde
- 2 fire de usturoi verde
- o tijă cu cimbru verde
- sare, piper, după gust
- crutoane
- 2 lingurițe cu zahăr
- sucul proaspăt stors de la 1 măr
- ulei de măsline presat la rece.
Roșiile se taie felii și se pun într-un bol. Se adaugă ardeii tăiați cuburi sau fâșii, ceapa și usturoiul tocate rondele, salata și pătrunjelul tocat nu foarte mic.
Separat, se amestecă într-un bol uleiul, zahărul, sucul de măr, sare, piper și cimbru.
Adăugați vinegreta peste roșii, busuiocul tocat și crutoanele. Amestecați bine și serviți salata ca atare sau drept garnitură la fripuri.
Poftă bună!
Salată cu pește
De ce este bine să mâncăm nuci caju
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro