Salată de vinete cu rucola

Stil de viaţă

Salată de vinete cu rucola

Destul de versatilă, această salată poate fi consumată drept aperitiv sau garnitură la fripturi.

Pentru a o prepara, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 300 g de rucola
  • 2 vinete
  • 4 roșii alungite, puțin zemoase
  • 150 g de alune de pădure (opțional)
  • sare, piper după gust
  • 30 ml ulei de măsline presat la rece
  • 3 lingurițe cu oțet
  • o linguriță cu miere de albine.

Vinetele se spală, se taie rondele subțiri, se presară sare mare pe ambele părți și se pun într-o strecurătoare pentru 30-50 de minute.

Se îndepărtează apoi sarea și excesul de umezeală de pe vinete cu un șervet de bucătărie absorbant.

Ungeți o tigaie grill cu ulei, iar când aceasta este încinsă, adăugați feliile de vinete. Rumeniți-le pe ambele părți, după care le mutați într-un bol și le acoperiți cu un capac.

După ce ați terminat de rumenit vinetele, tăiați roșiile rondele și rumeniți-le și pe ele în tigaie.

Separat, puneți alunele într-o tigaie, împreună cu puțină sare și prăjiți-le, amestecând constant, pentru a nu se arde.

Adăugați apoi roșiile, rucola și alunele peste vinete.

Într-un castronel amestecați uleiul cu oțetul, mierea, puțină sare și piper. Turnați vinegreta peste salată, amestecați ușor și serviți.

Poftă bună!

Citește despre: