Salată de vinete cu rucola
Destul de versatilă, această salată poate fi consumată drept aperitiv sau garnitură la fripturi.
Pentru a o prepara, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 300 g de rucola
- 2 vinete
- 4 roșii alungite, puțin zemoase
- 150 g de alune de pădure (opțional)
- sare, piper după gust
- 30 ml ulei de măsline presat la rece
- 3 lingurițe cu oțet
- o linguriță cu miere de albine.
Vinetele se spală, se taie rondele subțiri, se presară sare mare pe ambele părți și se pun într-o strecurătoare pentru 30-50 de minute.
Se îndepărtează apoi sarea și excesul de umezeală de pe vinete cu un șervet de bucătărie absorbant.
Ungeți o tigaie grill cu ulei, iar când aceasta este încinsă, adăugați feliile de vinete. Rumeniți-le pe ambele părți, după care le mutați într-un bol și le acoperiți cu un capac.
După ce ați terminat de rumenit vinetele, tăiați roșiile rondele și rumeniți-le și pe ele în tigaie.
Separat, puneți alunele într-o tigaie, împreună cu puțină sare și prăjiți-le, amestecând constant, pentru a nu se arde.
Adăugați apoi roșiile, rucola și alunele peste vinete.
Într-un castronel amestecați uleiul cu oțetul, mierea, puțină sare și piper. Turnați vinegreta peste salată, amestecați ușor și serviți.
Poftă bună!
Cum să ne hrănim sănătos și echilibrat în post? Sfaturi de la un specialist în nutriție
Despre valeriană
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro