Salată de vinete cu rucola
Destul de versatilă, această salată poate fi consumată drept aperitiv sau garnitură la fripturi.
Pentru a o prepara, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 300 g de rucola
- 2 vinete
- 4 roșii alungite, puțin zemoase
- 150 g de alune de pădure (opțional)
- sare, piper după gust
- 30 ml ulei de măsline presat la rece
- 3 lingurițe cu oțet
- o linguriță cu miere de albine.
Vinetele se spală, se taie rondele subțiri, se presară sare mare pe ambele părți și se pun într-o strecurătoare pentru 30-50 de minute.
Se îndepărtează apoi sarea și excesul de umezeală de pe vinete cu un șervet de bucătărie absorbant.
Ungeți o tigaie grill cu ulei, iar când aceasta este încinsă, adăugați feliile de vinete. Rumeniți-le pe ambele părți, după care le mutați într-un bol și le acoperiți cu un capac.
După ce ați terminat de rumenit vinetele, tăiați roșiile rondele și rumeniți-le și pe ele în tigaie.
Separat, puneți alunele într-o tigaie, împreună cu puțină sare și prăjiți-le, amestecând constant, pentru a nu se arde.
Adăugați apoi roșiile, rucola și alunele peste vinete.
Într-un castronel amestecați uleiul cu oțetul, mierea, puțină sare și piper. Turnați vinegreta peste salată, amestecați ușor și serviți.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro