Salată mixtă cu piept de pui

Baza unei alimentații sănătoase stă în consumul a multe legume proaspete, salatele fiind astfel ideale.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru salată:

  • o mână cu valeriană
  • 2 frunze de salată verde tocate
  • 4-5 roșii cherry tăiate în jumătăți
  • 2 ridichi tăiate rondele
  • jumătate de ardei gras roșu tăiat fâșii
  • o lingură cu ulei de măsline
  • sare
  • 1-2 linguri cu suc de lămâie.

Pentru pui:

  • 500 g de piept de pui tăiat fâșii cam de aceeași dimensiune
  • 100 g de pesmet
  • 100 g de făină
  • 2 ouă bătute
  • 40 g de semințe de susan
  • oregano
  • cimbru
  • rozmarin
  • sare și piper.

Făina, pesmetul și semințele de susan se pun în boluri separate.

Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 200ºC.

Asezonați fâșiile de pui cu sare, piper, oregano, cimbru și rozmarin și lăsați-le să stea 20-30 de minute.

Treceți-le apoi prin făină, ou, pesmet, ou și semințe de susan, scuturând ușor excesul de făină sau pesmet.

Așezați bucățile din piept de pui pe o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt, lăsând puțin spațiu între bucăți.

Dați tava la cuptor pentru 40 de minute. Dacă aveți funcție de ventilație la cuptor, porniți-o.

Între timp, preparați salata, amestecând toate ingredientele menționate într-un bol.

Puiul este gata atunci când este ușor rumen.

Serviți 2-4 fâșii de pui cu susan alături de salată.

Puiul se poate consuma atât cald, cât și rece. Este ideal pentru a fi luat la pachet.

Poftă bună!

De la același autor

Ultimele din categorie