Salată de năut cu fasole roșie

Stil de viaţă

Salată de năut cu fasole roșie

Atât năutul, cât și fasolea roșie, conțin o cantitate mare de proteine și fibre, și sunt ideale pentru zilele de post.

Pentru a prepara această salată, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 linguri pline cu năut fiert
  • 4 linguri cu fasole roșie fiartă
  • jumătate de avocado tăiat cubulețe
  • o mână mare cu rucola și spanac baby
  • 3 linguri cu suc de lămâie proaspăt stors
  • sare și piper, după gust
  • un sfert de ardei gras roșu, cărnos, tăiat cubulețe
  • 4 roșii cherry tăiate în jumătate.

Dacă folosiți năut și fasole din conservă, înainte de a le pune într-un bol, treceți-le sub un jet de apă rece, până ce apa care spală boabele iese limpede. Lăsați apoi la scurs aproximativ 5 minute.

Puteți folosi boabele ca atare sau le puteți sota câteva secunde într-o tigaie neaderentă, cu sau fără o lingură de ulei.

Adăugați în bol și restul ingredientelor, amestecați și consumați salata proaspătă.

Poftă bună!

Citește despre: