Salată de năut cu fasole roșie
Atât năutul, cât și fasolea roșie, conțin o cantitate mare de proteine și fibre, și sunt ideale pentru zilele de post.
Pentru a prepara această salată, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 4 linguri pline cu năut fiert
- 4 linguri cu fasole roșie fiartă
- jumătate de avocado tăiat cubulețe
- o mână mare cu rucola și spanac baby
- 3 linguri cu suc de lămâie proaspăt stors
- sare și piper, după gust
- un sfert de ardei gras roșu, cărnos, tăiat cubulețe
- 4 roșii cherry tăiate în jumătate.
Dacă folosiți năut și fasole din conservă, înainte de a le pune într-un bol, treceți-le sub un jet de apă rece, până ce apa care spală boabele iese limpede. Lăsați apoi la scurs aproximativ 5 minute.
Puteți folosi boabele ca atare sau le puteți sota câteva secunde într-o tigaie neaderentă, cu sau fără o lingură de ulei.
Adăugați în bol și restul ingredientelor, amestecați și consumați salata proaspătă.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro