Recomandările terapeutice ale infuziei de caprifoi
Caprifoiul sau "mâna Maicii Domnului" este o plantă ale cărei flori cu parfum irezistibil au proprietăți antiinflamatoare, antibacteriene și antivirale, fiind folosite cu succes în ameliorarea și tratarea unor afecțiuni cardiovasculare, respiratorii, dermatologice sau urinare.
Ceaiul de caprifoi are efecte diuretice, laxative, calmante, expectorante, antimicrobiene, antispasmodice datorită faptului că în compoziția florilor se regăsesc substanțe precum quercitine, magneziul, calciul, potasiul, uleiuri esențiale sau vitamina C. Infuzia se prepară din bobocii plantei, proporția fiind de o ceașcă de boboci la un litru de apă clocotită, care se lasă la infuzat pentru 10 minute. Se pot consuma 2-3 căni de infuzie pe zi.
Infuzia este în special benefică persoanelor care suferă de:
- cefalee;
- migrene;
- febră, gripă, răceală;
- dureri în gât sau la urinat;
- abces mamar sau intestinal;
- ochi umflați;
- inflamații intestinale, ale tractului urinar sau ale aparatului genital;
- unele tipuri de cancere;
- conjunctivită (se aplică comprese îmbibate cu infuzie pentru 15 minute și/sau se șterg ochii cu un șervețel înmuiat în infuzie);
- răni durerose (se aplică comprese cu infuzie de caprifoi la prepararea căreia se pot adăuga și frunze).
Infuzia de caprifoi este contraindicată persoanelor care suferă de boli de stomac, diaree și femeilor însărcinate sau care alăptează.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro