Sarmale în foi de varză murată cu afumătură

Stil de viaţă

Sarmale în foi de varză murată cu afumătură

Una dintre cele mai populare rețete de sarmale este cea cu afumătură și carne de porc, învelite în frunze de varză murată.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1.5 kg carne de porc tocată
  • 1.5-2 kg de varză murată
  • 3 cepe tocate mărunt
  • 50 ml ulei
  • 150 g de orez cu bobul rotund spălat
  • 150 ml de apă călduță
  • o legătură cu mărar verde tocat mărunt
  • 5-6 crenguțe de cimbru
  • 3 foi de dafin
  • costiță afumată
  • 5 linguri cu pastă de tomate.

Ceapa se pune la călit în ulei până devine translucidă, moment în care se adaugă orezul și se mai călește încă 2 minute. Apoi se trage vasul de pe foc și se lasă la răcit.

Se adaugă peste amestecul de ceapă și orez carnea tocată, mărarul, boia, sare și piper. Se omogenizează amestecul și se folosește pentru umplerea foilor de varză.

Sarmalele se pun într-o oală de ceramică, pe fundul căreia ați așezat varză tocată. Între straturile de sarmale se pun bucăți de afumătură, crenguțe de cimbru și foi de dafin. Deasupra sarmalelor se pune o farfurie cu gura în jos, pentru a împiedica sarmalele să se ridice la fiert.

Se toarnă apă în care ați dizolvat pasta de tomate, cât să acopere sarmalele cu două degete, se acoperă vasul cu un capac și se bagă la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 3-4 ore.

Poftă bună!

Citește despre: