Sindromul colonului iritabil și cinci dintre leacurile naturii

Stil de viaţă

Sindromul colonului iritabil și cinci dintre leacurile naturii

Sindromul colonului iritabil sau sindromul de intestin iritabil reprezintă o afecțiune intestinală ale cărei simptome sunt diareea, constipația, balonarea și prezența de mucus în scaun.

Pentru a remedia această afecțiune este recomandat să renunțați la alimentele care conțin gluten și lactoză, să adoptați un regim alimentar bogat în fibre (fructe, legume, cereale integrale) și să mențineți un nivel optim de hidratare al organismului.

Pe lângă acestea, există o serie de infuzii din plante care vă pot ajuta să diminuați simptomele, până la eliminarea completă a acestora, precum:

  1. menta - o linguriță de plantă se adaugă la 200 ml de apă fierbinte și se lasă la infuzat 10 minute. Se consumă 3 căni pe zi. Recomandat pentru crampe și balonări.
  2. chimen - o linguriță de semințe se adaugă la 200 ml apă clocotită, se lasă la infuzat pentru 15-20 de minute. Se consumă 3 căni pe zi, după mesele principale. Recomandat pentru durerile provocate de crampele intestinale și pentru prevenirea acestora.
  3. ghimbir - o linguriță de ghimbir măcinat se adaugă în 200 ml de apă fierbinte și se lasă la infuzat pentru 10 minute. Are efect calmant.
  4. coriandru - o linguriță de semințe de coriandru se adaugă la 200 ml de apă clocotită și se lasă la infuzat 15 minute. Se consumă 1-3 căni pe zi. Are efect calmant și antispasmodic.
  5. rozmarin - 50 g de plantă se pun într-un litru de apă fierbinte și se lasă la infuzat 10 minute. Se beau 3 căni pe zi, câte una după fiecare masă principală. Are efect calmant, antispasmodic și antibalonare.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: