Sirop din flori de păpădie

Folosit la detoxifierea și întărirea organismului, siropul de păpădie nu ar trebui să lipsească din cămară.

Pentru a prepara acest sirop, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 600 g de zahăr
  • 450 ml de apă plată
  • sucul unei lămâi organice
  • 400 g de flori de păpădie proaspăt culese, din zone nepoluate.

Florile se curăță și se spală în apă rece, se scutură de excesul de apă și se lasă la scurs într-o strecurătoare sau se pun pe un șervet de bucătărie absorbant, la zvântat.

Între timp, puneți într-o oală încăpătoare apa, zahărul și sucul de lămâie. Vasul se pune pe foc, amestecând periodic pentru a dizolva complet zahărul. Siropul se lasă pe foc, până când aproximativ 30% din cantitatea de apă se evaporă, și siropul face bulbuci, moment în care focul se stinge, se adaugă florile de păpădie, se amestecă ușor iar vasul se acoperă cu un capac.

Se lasă vasul deoparte până când amestecul se răcește complet, ideal 24 de ore.

Strecurați amestecul cu ajutorul unui tifon dublu sau triplu, storcând bine florile.

Siropul curat, astfel obținut, se pune din nou la fiert, până când se îngroașă și scade la jumătate.

Siropul se transferă în recipiente din sticlă sterilizate, fierbinți. Sticlele se sigilează și se învelesc în pături groase, unde se lasă până când se răcesc complet.

Mutați sticlele apoi în cămară.

Se consumă o linguriță zilnic.

Poftă bună!

De la același autor

Ultimele din categorie