Șnițele de pui cu ieburi aromatice

Extrem de versatile și relativ ușor de preparat, șnițele sunt de un real folos, mai ales la masa de prânz pe care o luăm la pachet.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 g de piept de pui dezosat, fără piele
  • ulei pentru prăjit
  • făină
  • pesmet
  • 2 ouă bătute
  • 200 ml de lapte
  • sare și piper, după gust
  • oregano, rozmarin, busuioc, ceapă verde tocată mărunt, pătrunjel verde și mărar tocate mărunt, aproximativ o jumătate de cană.

Pieptul de pui se taie bucăți, pe lung și se uniformizează cu un ciocan de bucătărie sau un sucitor. Important este ca toate bucățile să aibă aproximativ aceeași grosime. Asezonați-le cu sare și piper pe ambele părți.

Amestecați într-un bol ouăle cu laptele, verdeața și pesmetul, piper și puțină sare, până obțineți o consistență destul de groasă.

Dați fiecare bucată de piept de pui prin făină, scuturați ușor excesul, apoi dați-le prin amestecul atomatizat, scurgând excesul.

Apoi, prăjiți pieptul de pui în ulei încins, la foc mediu, până se rumenește pe ambele părți.

Serviți șnițelele calde sau reci, alături de o salată de sezon.

Poftă bună!

De la același autor

Ultimele din categorie