Sos pesto cu nuci și leurdă

Un sos de primăvară, cu gust robust dar proaspăt în același timp. Leurda este ingredientul principal.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 30 frunze de leurdă tinere, proaspăt culese
  • 200 g de miez de nucă
  • 3-4 linguri de parmezan ras mic
  • sucul unei lămâi
  • 150-200 ml de ulei de măsline presat la rece
  • sare și piper
  • 2 linguri cu miere de albine.

Mixați toate ingredientele într-un robot de bucătărie sau blender până obțineți un sos omogen.

Dacă vreți ca nuca din sos să se simtă mai puternic, prăjiți nucile înainte de a le folosi.

Dacă vreți ca gustul usturoiat al leurdei să fie mai subtil, opăriți scurt frunzele și lăsați-le să se răcească înainte de a le folosi.

Acest sos se poate servi alături de carne, brânzeturi maturate, ouă fierte sau poșate.

* Sosul se poate dilua cu puțină apă foarte rece.

Poftă bună!

De la același autor

Ultimele din categorie