Sos pesto cu nuci și leurdă

Stil de viaţă

Sos pesto cu nuci și leurdă

Un sos de primăvară, cu gust robust dar proaspăt în același timp. Leurda este ingredientul principal.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 30 frunze de leurdă tinere, proaspăt culese
  • 200 g de miez de nucă
  • 3-4 linguri de parmezan ras mic
  • sucul unei lămâi
  • 150-200 ml de ulei de măsline presat la rece
  • sare și piper
  • 2 linguri cu miere de albine.

Mixați toate ingredientele într-un robot de bucătărie sau blender până obțineți un sos omogen.

Dacă vreți ca nuca din sos să se simtă mai puternic, prăjiți nucile înainte de a le folosi.

Dacă vreți ca gustul usturoiat al leurdei să fie mai subtil, opăriți scurt frunzele și lăsați-le să se răcească înainte de a le folosi.

Acest sos se poate servi alături de carne, brânzeturi maturate, ouă fierte sau poșate.

* Sosul se poate dilua cu puțină apă foarte rece.

Poftă bună!

Citește despre: