Sos pesto cu nuci și leurdă
Un sos de primăvară, cu gust robust dar proaspăt în același timp. Leurda este ingredientul principal.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 30 frunze de leurdă tinere, proaspăt culese
- 200 g de miez de nucă
- 3-4 linguri de parmezan ras mic
- sucul unei lămâi
- 150-200 ml de ulei de măsline presat la rece
- sare și piper
- 2 linguri cu miere de albine.
Mixați toate ingredientele într-un robot de bucătărie sau blender până obțineți un sos omogen.
Dacă vreți ca nuca din sos să se simtă mai puternic, prăjiți nucile înainte de a le folosi.
Dacă vreți ca gustul usturoiat al leurdei să fie mai subtil, opăriți scurt frunzele și lăsați-le să se răcească înainte de a le folosi.
Acest sos se poate servi alături de carne, brânzeturi maturate, ouă fierte sau poșate.
* Sosul se poate dilua cu puțină apă foarte rece.
Poftă bună!