Unt aromatizat cu leurdă

Stil de viaţă

Unt aromatizat cu leurdă

Leurda sau „usturoiul ursului” este o plantă de la care se folosesc frunzele, acestea având proprietăți depurative, detoxifiante, antiseptice, antivirale, antimicrobiene, imunomodulatoare, antihipertensive, vasodilatatoare, hipocolesterolemiante, antitrombotice, fluidifiante și antiplachetare la nivel sangvin, bronhodilatatoare, expectorante și antitumorale.

Prepararea acestei rețete este extrem de simplă, neavând nevoie decât de câteva ingrediente, respectiv:

  • unt, ideal să fie de casă
  • câteva frunze de leurdă tocate cât mai fin
  • sare și piper măcinat grosier.

Untul adus la temperatura camerei se freacă energic. Apa care va rezulta în urma acestui proces se aruncă.

Când untul capătă consistența unei creme groase, se adaugă treptat din ingrediente, amestecându-se constant. Gustați și ajustați cantitățile de sare și leurdă, după gust. Când ați obținut varianta care vă mulțumește, transferați amestecul pe o folie de plastic alimentar, dându-i forma unui salam.

Sigilați bine capetele și păstrați la frigider. Este delicios întins pe o felie de pâine prăjită, dar îl puteți folosi și pentru a sota ciuperci sau alte legume.

Poftă bună!

Citește despre: