Sos pesto cu roșii și nuci
De inspirație italiană, sosul pesto are numeroase variații, fiind deseori consumat ca aperitiv sau ca sos pentru paste.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- jumătate de pahar cu ulei de măsline presat la rece
- 200 g de roșii deshidratate în ulei
- 3 căței de usturoi
- o mână cu parmezan ras
- 2-4 linguri cu miez de nucă sau nuci caju
- 1-2 linguri cu suc de lămâie
- sare și piper.
Puneți toate ingredientele într-un robot de bucătărie și mixați până obțineți o pastă consistentă, omogenă. Dacă vreți să o mai diluați un pic, mai adăugați puțin ulei de măsline sau apă foarte rece.
Se servește cu paste sau pe bruschette, pâine prăjită, chipsuri de legume.
Poftă bună!
Cum să ne hrănim sănătos și echilibrat în post? Sfaturi de la un specialist în nutriție
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro