Sos pesto cu roșii și nuci
De inspirație italiană, sosul pesto are numeroase variații, fiind deseori consumat ca aperitiv sau ca sos pentru paste.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- jumătate de pahar cu ulei de măsline presat la rece
- 200 g de roșii deshidratate în ulei
- 3 căței de usturoi
- o mână cu parmezan ras
- 2-4 linguri cu miez de nucă sau nuci caju
- 1-2 linguri cu suc de lămâie
- sare și piper.
Puneți toate ingredientele într-un robot de bucătărie și mixați până obțineți o pastă consistentă, omogenă. Dacă vreți să o mai diluați un pic, mai adăugați puțin ulei de măsline sau apă foarte rece.
Se servește cu paste sau pe bruschette, pâine prăjită, chipsuri de legume.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro