Detoxifiere sangvină cu sirop de rostopască

Binecunoscută pentru efectele sale regeneratoare, hepatoprotectoare, cicatrizante și antitumorale, rostopasca este una dintre cele mai apreciate plante medicinale utilizate de-a lungul veacurilor.

Vă propunem astăzi o cură pentru detoxifierea sângelui, ficatului și pentru stimularea bilei. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 100 g de rostopască proaspăt culeasă
  • un litru de apă plată
  • miere de albine polifloră.

Puneți apa la fiert, iar când aceasta dă în clocot turnați-o peste rostopasca bine spălată și pusă într-o oală smălțuită. Lăsați să stea timp de 12 ore, vasul fiind acoperit.

La final filtrați, iar în lichidul astfel obținut adăugați miere de albine, până ce amestecul capătă o consistență cremoasă, ca a unei smântâni. Omogenizați și păstrați amestecul la frigider.

În fiecare dimineață se scot din acest amestec 150 g, din care se vor administra câte 6 lingurițe la fiecare oră.

Cura durează până ce întreaga cantitate de sirop este terminată.

Cura se poate repeta anual, primăvara.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie