Remedii naturale împotriva cistitei

Cistita reprezintă inflamația mucoasei vezicii urinare, cele mai frecvente simptome fiind urinările frecvente, durerile la urinare și, uneori, prezența sângelui în urină.

Vă propunem astăzi trei tratamente naturale, care se vor folosi în paralel cu tratamentul medicamentos, rolul acestora fiind acela de a reface flora bacteriană locală, de a calma și a grăbi vindecarea.

  1. Sucul de varză - are efecte regenerante, vitaminizante, diuretice, antiinflamatoare, combate edemele, colicile renale, oliguria, nefrita și obezitatea. Sucul se prepară cu ajutorul unui storcător de fructe și legume. Pentru că are un gust nu tocmai plăcut tuturor, puteți adăuga la prepararea acestuia morcov. Se bea un pahar pe zi, cu înghițituri mici, imediat după preparare.
  2. Sucul de roșii - se va prepara tot cu ajutorul unui storcător de fructe și legume. Acesta este un bun detoxifiant, favorizează eliminarea ureii, combate obezitatea și întărește sistemul cardiovascular. Se consumă două pahare mari, zilnic.
  3. Măceșele -  sunt cele mai recomandate fructe pentru tratarea acestei afecțiuni. Pentru a le consuma, se prepară un smoothie astfel: puneți într-un blender trei sferturi de cană cu fructe, adăugați apă cât să le acopere și mixați până obțineți o consistență omogenă. Dacă vă deranjează perișorii fructelor, puteți strecura smoothieul printr-un tifon. Se consumă câte două pahare zilnic, cu sau fără miere de albine.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie