Tratamente naturiste pentru cistită

Stil de viaţă

Tratamente naturiste pentru cistită

    • Tratamente naturiste pentru cistită
      Tratamente naturiste pentru cistită

      Tratamente naturiste pentru cistită

Cistita reprezintă o inflamație a vezicii urinare, fiind una dintre cele mai frecvente forme de infecție urinară care afectează femeile.

Simptomele cele mai frecvente sunt urinările dese, dureroase, cu senzație de arsură, eliminarea unei cantități mici de urină, culoarea tulbure, cu miros înțepător, concentrată.

Netratată la timp sau corect, cistita poate duce la infecții renale, infertilitate, sterilitate, infecții genito-urinare generalizate, sânge în urină, calculi urinari și renali. Pentru o  abordare naturală a acestei probleme, puteți încerca următoarele tratamente:

  • se iau 3-5 picături de ulei volatil de cimbru pe o bucățică de pâine sau o lingură de miere de albine (de preferat), de 3 ori pe zi, timp de 7-14 zile. Dacă problema nu s-a rezolvat în acest timp, puteți relua tratamentul după o pauză de 14 zile. În timpul administrării, se va adopta o dietă alcalină, pentru a favoriza efectele antiseptice ale uleiului. Este important de reținut faptul că nu se vor suplimenta dozele, deoarece o supradoză poate duce la vărsături, convulsii, delir, dureri abdominale severe. De asemenea, consumul este contraindicat persoanelor care suferă de colon iritabil, ulcer gastric, gastrită hiperacidă, hipotensiune, femeilor însărcinate și celor care alăptează, copiilor sub 7 ani, persoanelor care au hipersensibilitate la cimbru. Se evită contactul cu ochii.
  • se iau câte 6 lingurițe de tinctură de ienupăr pe zi, câte una la jumătate de pahar de apă, câte una la fiecare oră, pe stomacul gol, timp de 3-4 zile, după care doza se reduce la jumătate și se continuă până la vindecarea completă. Tratamentul este contraindicat persoanelor care suferă de inflamații renale, urinare acute, celor cu sensibilitate la ienupăr, femeilor însărcinate sau care alăptează.
  • complementar celor două tratamente prezentate mai sus, se mai fac și băi de șezut cu extract din coada-calului, care se prepară astfel: 50 g de plantă uscată se lasă la macerat în 2,5 l de apă, de seara până dimineața, după care se scurge, iar planta rămasă se fierbe în alți 2,5 litri de apă pentru 2 minute. După ce s-a răcit, se strecoară și cele două lichide, astfel obținute, se amestecă. Baia de șezut durează 20 de minute, trebuie să fie călduță. În apă se adaugă 2 litri de lichid.

Pe întreaga perioadă a tratamentului se recomandă a se introduce în dietă alimente imunostimulatoare, multe lichide și ceaiuri diuretice, să se evite consumul de alimente grase, prăjite, care conțin aditivi alimentari, băuturile alcoolice și cele carbogazoase.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: