Remedii naturale pentru hipertiroidism

Cele mai frecvente simptome ale hipertiroidismului sunt slăbiciunea, oboseala, iritabilitatea, balonarea frecventă, gușa, tegumentele roșii, transpirația abundentă și indispoziția.

Vă propunem astăzi trei remedii naturale care au rolul de a normaliza activitatea tiroidei, și anume:

  1. într-un litru de apă rece puneți 30 g de țelină. Puneți vasul pe foc, iar din momentul în care apa începe să clocotească, dați focul la mic, acoperiți vasul și lăsați-l să fiabă pentru 15-20 de minute. Trageți apoi vasul de pe foc și lăsați-l pentru 15 minute la infuzat. Strecurați și beți întreaga cantitate de ceai pe parcursul unei zile;
  2. se face un amestec din părți egale de păducel și talpa-gâștei. Se prepară un ceai dintr-o linguriță cu vârf la o cană cu apă fierbinte. Se lasă la infuzat pentru 10-15 minute, se strecoară și se beau câte 2 căni pe zi, una dimineața și una seara;
  3. în 400 ml de apă rece se pun 200 g de muguri de nuc. Se pune vasul pe foc, iar în momentul în care apa dă în clocot, se dă focul la mic și se lasă să fiarbă până ce apa scade la jumătate. Se trage de pe foc și se lasă la răcit. Când amestecul este călduț se transferă într-un blender și se mixează până se obține o compoziție omogenă. Se adaugă 200 g de miere de albine polifloră sau de tei și se mixază din nou până ce mierea se dizolvă complet. Se administrează câte 3 linguri pe zi, câte una înaintea fiecărei mese principale cu 15-20 de minute. Acest remediu este recomandat și persoanelor cu un metabolism lent și resimt oboseala foarte des.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie