Trei ceaiuri pentru combaterea indigestiei

Indigestia apare cel mai frecvent în urma meselor copioase, bogate în grăsimi sau greu de digerat, sau din cauza alimentelor prea rapid ingerate.

Pentru a combate indigestia, dar și pentru a stimula secreția de bilă, puteți încerca următoarele ceaiuri:

  1. ceaiul de anghinare – stimulează apetitul, secrețiile pancreatice și intestinale, are efect diuretic, carminativ, antihelmintic și antispasmodic intestinal, fiind recomandat în cazul insuficiențelor pancretice și intestinale și balonărilor abdominale;
  2. ceaiul de salvie – este un alt remediu foarte bun împotriva indigestiei. Acesta are și acțiune carminativă, ajută la eliminarea gazelor din tubul digestiv, prevenind astfel apariția balonării. Consumul regulat al acestui stimulează apetitul și duce la o bună funcționarea a aparatului digestiv. Pe lângă acestea, salvia este folosită și în tratarea colicilor, spasmelor intestinale, crampelor, flatulenței și indigestiei;
  3. ceaiul de anason – crește secreția de sucuri digestive în intestin și stimulează digestia, funcțiile pancreatice, având proprietăți antiseptice și carminative, fiind astfel recomandat pentru tratarea indigestiilor și colicilor, în special în cazul copiilor mici.

Ceaiul se prepară prin infuzarea unei lingurițe de plantă uscată și mărunțită într-o cană cu apă fierbinte pentru 3-5 minute. Ideal, ceaiul se bea cu înghițituri mici, neîndulcit.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie