Trei leacuri împotriva crampelor stomacale

Durerile de stomac sunt o afecțiune frecventă care, de cele mai multe ori, își au originile în alimentația incorectă, în mâncatul pe fugă sau prea mult.

Pentru a ameliora simptomele, vă prezentăm astăzi trei remedii naturale:

  1. Ceaiul de ghimbir - are efecte relaxante, analgezice, antispasmodice și antiinflamatorii, fiind recomandat și persoanelor care au senzație de greață. Pentru a prepara ceaiul, curățați și tocați mărunt 2 cm de rădăcină de ghimbir, puneți-o într-un vas, adăugați o cană cu apă și lăsați la fiert timp de 3 minute din momentul în care apa începe să clocotească. Trageți apoi de pe foc, acoperiți vasul și lăsați la răcit. Când ceaiul este călduț, adăugați o linguriță cu miere de albine și consumați cu înghițituri mici și dese.
  2. Semințele de fenicul - au efect digestiv și antibalonare, fiind recomandate în caz de indigestie și gastrită. Mestecați îndelung o jumătate de linguriță cu semințe de fenicul, după masă.
  3. Sucul de lămâie - are efect alcalinizant și calmant, fiind recomandat în special atunci când durerile de stomac sunt cauzate de o aciditate crescută la nivel gastric. Sucul proaspăt stors al unei lămâi se pune într-o cană, după care se toarnă apă plată călduță, până la gura cănii. Se consumă cu înghițituri mici și dese, după masă.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie