(Video) Proclamarea locală a canonizării Sfântului Gheorghe Pelerinul la Mănăstirea Văratec  

17 August 2018 18:20  |  Evenimente
video:   Adrian Sârbu

Cu ziua de vineri, 17 august 2018, se încheie seria hramurilor Mănăstirii Văratec din județul Neamț.

În această zi, sute de credincioși au prăznuit sărbătoarea Sfântului Gheorghe Pelerinul, ale cărui moaște se află la Sfânta Mănăstire nemțeană.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către 6 arhierei ai Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi. (IPS Ioachim Băcăoanul, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, PS Calinic Botoșăneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, PS Macarie, Episcop al românilor ortodocși din Europa de Nord, PS Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților).

După citirea Evangheliei, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a adresat credincioșilor prezenți un cuvânt de învățătură.

La finalul slujbei, s-a dat citire tomosului sinodal de canonizare a Sfântului Gheorghe Pelerinul, urmat de celelalte rânduieli ale proclamării canonizării.

Sfântul Gheorghe Pelerinul, alături de Sfântul Iosif cel Milostiv sunt cel mai recent canonizați sfinți români de către Biserica Ortodoxă Română. Cu această ocazie, Doxologia.ro a realizat anul acesta două filme documentare de lung metraj despre viața acestora.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Video de Adrian Sârbu

Recomandările zilei

Citește și