Ștrudel cu mere
Ștrudelul este un desert îndrăgit, întâlnit în mai toate patiseriile. Dar el poate fi făcut și acasă.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 3-4 foi de plăcintă
- 1 kg de mere tăiate cubulețe mici
- o linguriță cu scorțișoară măcinată
- 2 linguri cu vârf cu zahăr brun
- zahăr pudră
- unt minim 80% grăsime, topit.
*Untul topit se lasă aproximativ 5-7 minute pentru a se separa grăsimea, după care se scurge cu grijă grăsimea de la suprafață într-o cană. Partea albicioasă care se depune nu se va folosi.
Puneți într-o tigaie neaderentă merele, scorțișoara și zahărul brun. Dați focul la mic și lăsați pe foc pentru 10 minute, amestecând ocazional. Trageți apoi vasul de pe foc și lăsați compoziția la răcit.
Întindeți foile, presărați deasupra puțină scorțișoară și zahăr brun fin și puneți umplutura pe o latură.
Rulați apoi foile mai strâns, având grijă să nu forțați, și sigilați-le capetele.
*Ideal este să faceți această operațiune direct pe o hârtie de copt, ca s-o puteți muta în tavă mai ușor la final.
Tăiați ștrudelul din loc în loc, la o distanță de 3-4 cm, cu un cuțit bine ascuțit. Ungeți ștrudelul cu unt, inclusiv pe margini și dați tava la cuptorul preîncălzit la 180ºC, până se rumenește.
Imediat ce ați scos ștrudelul din cuptor, pudrați-l cu zahăr.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu smântână și ciuperci
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro