Supă cremă de dovleac copt
Dovleacul este adesea utilizat la prepararea plăcintelor, dar acesta este mult mai versatil în bucătărie.
Pentru a prepara acestă rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- un dovleac mic
- o ceapă
- un morcov
- o bucată de țelină cât jumătate de pumn.
Dovleacul bine spălat și feliat se dă la cuptor și se lasă până când se coace.
Separat, ceapa se toacă și se călește împreună cu morcovul și țelina tocate în 3-4 linguri de ulei de măsline și un strop de sare.
Când legumele sunt înmuiate, se transferă într-o oală în care se toarnă 1.5-2l de apă sau supă de legume.
Se adaugă și dovleacul copt, curățat de coajă, și se lasă la fiert aproximativ 20 de minute, vasul fiind acoperit parțial.
Asezonați cu sare și piper și, folosind un blender vertical, omogenizați supa până când obțineți textura potrivită, fină și cremoasă.
Se servește stropit cu o linguriță de ulei de dovleac, semințe de dovleac prăjite sau crutoane.
Poftă bună!
Beneficiile consumului de ciuperci
Salată cu pește
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro