Supă de legume cu pui
Supele sunt un fel de mâncare ce ar trebui consumat cât mai des, pentru aportul de nutrienți și digestia ușoară.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- carne de pui, ideal de țară
- 2 morcovi
- un ardei gras roșu
- un praz
- 500 g de roșii cherry
- sare după gust
- câteva boabe de piper negru
- 2 frunze de dafin
- 1-2 cartofi (opțional)
- tăiței sau fidea (opțional).
Într-o oală de 5 litri puneți carnea de pui spălată și umpleți-o cu apă cam trei sferturi.
Puneți oala pe foc, îndepărtând spuma care se ridică ori de câte ori este nevoie.
Când spuma nu se mai formează, adăugați morcovul și prazul tăiate rondele și lăsați la fiert, la foc mic spre mediu timp de 5-6 minute.
Adăugați apoi ardeiul gras tăiat fâșii cam de 2 cm lungime și cartofii tăiați cubulețe. Când ardeiul este fiert, adăugați roșiile tăiate sferturi. Asezonați cu sare, piper și foi de dafin.
Dacă vreți să adăugați și tăiței sau fidea, acum este momentul. Lăsați-i să fiarbă conform instrucțiunilor de pe ambalaj, sau, dacă îi faceți acasă, 3-4 minute. Când roșiile sunt fierte, îndepărtați foile de dafin, stingeți focul și serviți supa caldă.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro