Supă de roșii cu chiftele
Vă prezentăm astăzi o mâncare de chiftele inedită și foarte gustoasă.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 500 ml de roșii pasate bine coapte
- 3 morcovi
- 1 dovlecel ras mare
- 1 cățel de usturoi zdrobit
- 2 ceape tocate mărunt
- 750 ml de supă clară de vită
- câteva fire de pătrunjel verde tocat mărunt
- 250-300 g de carne tocată de vită puțin grasă.
Unul dintre morcovi se dă pe răzătoare și se amestecă cu carnea tocată, o ceapă și dovlecelul scurs bine. Se asezonează cu sare și piper, se omogenizează și se formează chiftele rotunde, de mărimea unei nuci.
Se prăjesc în ulei încins cât să se rumenească pe toate părțile, după care se scot pe hârtie de bucătărie absorbantă.
Într-o oală se pun 2 linguri cu ulei de măsline, usturoiul și ceapa. Se călesc timp de câteva minute, până când ceapa se înmoaie. Se scoate cățelul de usturoi, se adaugă roșiile, cei doi morcovi tăiați grosier și supa de vită.
Când supa începe să fiarbă se dă focul la mic, se adaugă chiftele și se lasă la fiert pentru încă 15-20 minute, până când chiftelele sunt bine pătrunse.
Se servește caldă, presărată cu pătrunjel verde.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu smântână și ciuperci
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro