Tartar de somon
Bogat în vitamine, minerale, proteine și acizi grași esențiali omega-3, omega-6 și omega-9, somonul este un pește gras și foarte sănătos, care nu ar trebui să lipsească din alimentația săptămânală.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 500 g de somon fără piele, ideal ar fi să fie de captură
- sucul unei lămâi
- 2 șalote tocate fin
- un sfert de cană cu mărar sau pătrunjel verde tocat fin
- 2 linguri cu ulei de măsline presat la rece
- sare și piper
- 1-2 ardei iuți tocați fin, fără semințe (opțional)
- câteva fire de ceapă verde tocate mărunt
- 3 linguri de capere tocate mărunt.
Somonul se spală și se usucă cu prosoape de bucătărie de hârtie, după care se toacă cât de mărunt puteți. Este mai bine sa-l tocați la mână, decât cu un robot de bucătărie, pentru a nu risca să-l transformați în piure.
Puneți tocătura într-un bol, adăugați restul ingredientelor, asezonați cu sare și piper și amestecați bine. Acoperiți vasul cu o folie alimentară și lăsați la frigider pentru 3 ore.
Se servește pe pâine prăjită, cu cremă de brânză, presărat cu ceapă verde, alături de legume coapte sau salată.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu smântână și ciuperci
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro