Țelina combate obezitatea

Stil de viaţă

Țelina combate obezitatea

  • Țelina combate obezitatea
   Țelina combate obezitatea

   Țelina combate obezitatea

Afecțiune care pare să ia amploare, obezitatea este diagnosticată la peste 34% din populația României, bărbații fiind cap de statistică.

Conform definiției medicale, obezitatea este o afecțiune metabolică și de nutriție în care grăsimea corporală se acumulează în exces, cauzând probleme de sănătate.

Netratată, obezitatea poate duce la apariția hipertensiunii, gutei, insuficienței coronariene, diabetului, litiazei biliare, insuficienței respiratorii, bolilor reumatologice etc.

Pentru a preveni și combate obezitatea, pe lângă adoptatea unui stil de viață activ, care să implice practicarea regulată a unui sport și adoptatea unei diete sănătoase, puteți recurge și la următorul remediu natural, menit să accelereze metabolismul.

Pentru prepararea acestuia aveți nevoie de următoarele ingrediente:

 • 400g de țelină
 • 1 kilogram de lămâi
 • 2 litri de apă.

Dați țelina și coaja a 2 lămâi prin răzătoare, după care le puneți într-un vas, adăugați apă și le puneți la fiert timp de 30 de minute. După ce timpul de fierbere s-a scurs, trageți vasul de pe foc și lăsați la răcit. Când preparatul este complet răcit, adăugați sucul proaspăt stors al lămâilor, omogenizați și păstrați la frigider în recipiente din sticlă, închise ermetic.

Întreaga cantitate de preparat se împarte în 3 reprize, care se vor consuma în decursul a 60 de minute înaintea celor 3 mese principale.

*****

Țelina este bogată în vitamina A, B1, B2, B6, B9, C, minerale (potasiu, calciu, magneziu, fier, sodiu organic, fosfor) și aminoacizi esențiali, având proprietăți hipocolesterolemiante, hipotensive, cicatrizante, diuretice, detoxifiante, imunostimulatoare, anticancerigene, revigorante, antioxidante.

Lămâia conține vitaminele A, B1, B2, B3, D, E, PP, minerale (fosfor, fier, mangan, siliciu, cupru, calciu), apă, proteine, acid citric, acid malic, citrați, antioxidanți, ulei volatil și are proprietăți antiseptice, astringente, anticancerigene, antioxidante, bactericide, febrifuge, tonice, răcoritoare, cicatrizante, antiinflamatoare, fortifiante, alcalinizante, imunostimulatoare, hipotensoare, depurative, remineralizante, antianemice, hemostatice, antipruriginoase, vermifuge, carminative, hipocolesterolemiante, antitoxice.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: