Ţelina, esenţială în dieta celor care suferă de anxietate

Stil de viaţă

Ţelina, esenţială în dieta celor care suferă de anxietate

    • Ţelina, esenţială în dieta celor care suferă de anxietate
      Ţelina, esenţială în dieta celor care suferă de anxietate

      Ţelina, esenţială în dieta celor care suferă de anxietate

Violeta D., Bacău: „Aş dori să ştiu ce pondere are regimul alimentar în tratamentul naturist al anxietăţii. Vă mulţumesc“.

Prof. Constantin Milică: O dietă echilibrată poate deveni un factor primordial în tratamentul anxietăţii, ştiut fiind faptul că există alimente care reduc stările de stres şi panică, în timp ce alte alimente pot să accentueze aceste stări.

Reducerea simptomelor de anxietate se realizează printr-un adaos de fosfor prin alimentaţie. Analizele arată că ţelina conţine mai mult fosfor decât orice altă legumă şi, ca atare, se recomandă a fi consumată sub formă de salată (rădăcina rasă cu adaos de oţet, ulei şi puţină miere), având efect de diminuare a nivelului hormonilor de stres.

În fiecare dimineaţă, pe stomacul gol şi seara, se bea câte un pahar cu suc de morcov, amestecat cu suc de mere, luând cantităţi în creştere de la 50 g până la 300 g, într-o cură de 14 zile. După o pauză de 7 zile se reia cura cu aceleaşi doze.

Varza, salata şi alte crudităţi sunt bune surse de vitamine antioxidante (A, C, E) care elimină stările de anxietate. De asemenea, usturoiul are un puternic efect antibiotic, antiviral şi antifungic, acţionând în scăderea stărilor de stres, de tensiune arterială şi în creşterea bunei dispoziţii.

Acţiuni sedative au şi castraveţii, care calmează activitatea ficatului şi reglează circulaţia sangvină.

Fructele de pădure, mai ales mure, fragi şi zmeură, precum şi căpşunii au un conţinut ridicat în fosfor, magneziu şi vitamina C, asigurând necesarul de fosfor printr-o cură de aproximativ trei săptămâni.

Nu se vor neglija unele seminţe ca cele de floarea-soarelui, bogate în fosfor, potasiu, zinc şi complexul de vitamine B, seminţele de susan care elimină stresul prin aportul de zinc, precum şi migdalele, nucile şi alunele, bogate în magneziu, care reglează funcţiile suprarenale şi metabolizarea acizilor graşi esenţiali. Unele fructe dulci (banane şi curmale) calmează stările de anxietate.

Ca obiectiv principal se consideră necesară asigurarea plafonului optim de vitamine naturale şi minerale (P, K, Ca, Mg, Cr), iar la copii untura de peşte şi polenul.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: