Tinctura de dracilă vindecă bolile renale
Dracila este un arbust de pădure ale cărui proprietăți curative stau în rădăcină, fructe și scoarță, fiind utilizat în medicina tradițională pentru tratarea litiazei urinare, a insuficienței renale, disuriei, reumatismului, gutei, hidrofrenozei, nefritei, angiocolitei, vaginismului, eczemelor, herpesului, fisurilor anale, hemoroizilor, febrei etc.
Pentru prepararea tincturii de dracilă puneți într-o sticlă umplută pe jumătate cu alcool natural (ex. țuică) rădăcină mărunțită de plantă, fructe pulbere sau scoarță până când umpleți sticla, după care se închide ermetic și se lasă la macerat timp de 30 de zile la soare, agitând zilnic de 3-4 ori.
După terminarea acestui interval se strecoară și se păstrează preparatul astfel obținut în sticluțe închise la culoare, timp de 2 ani.
Pentru menținerea sănătății sistemului renal consumați 3-4 lingurițe zilnic. În cazul persoanelor care suferă de cistopielită, nefropatie, insuficiență excretorie renală sau litiază renală se administrează câte o lingură de tinctură, de 2-3 ori pe zi, diluată în 150 ml de apă.
În cazul edemului palpebral se dizolvă 20 de picături de tinctură de dracilă într-o cană cu apă în care se înmoaie o compresă sterilă. Înlăturați excesul de apă și aplicați compresa pe pleoape pentru 15 minute. Repetați de 2-3 ori pe zi.
Femeile însărcinate, cele care alăptează și copiii nu trebuie să consume peoduse care au în compoziția lor drăcilă.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
Trei remedii naturale în caz de faringită
Metode naturale pentru a stimula curățarea limfei
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro