Tinctură iute, antivirală
Sezonul rece este momentul în care răceala și gripa se instalează mai ușor și mai des, de aceea o tinctură iute cu proprietăți antivirale și antibacteriene nu trebuie să vă lipsească din casă.
Pentru prepararea tincturii aveți nevoie de câte 2 cești de:
- usturoi pisat,
- ghimbir dat prin răzătoarea mică,
- ceapă tăiată mărunt,
- hrean dat prin răzătoarea mică,
- ardei iuți roșii tăiați mărunt,
- oregano sălbatic mărunțit.
Adăugați ingredientele într-un borcan de 3 litri și turnați apoi 500 ml oțet de mere (preferabil organic, poate fi și cu miere) și 500 ml de votcă.
Închideți ermetic borcanul și lăsați la macerat timp de 14 zile, agitând zilnic recipientul de 4-5 ori.
La sfârșit, filtrați și păstrați tinctura în recipiente din sticlă, închise la culoare.
Se administrează câte o linguriță de tinctură, de 3-4 ori pe zi, diluată în 100 ml de apă, cu 15-20 de minute înaintea mesei.
Tinctura este eficientă pentru prevenirea și tratarea răcelilor, gripelor, inflamațiilor și infecțiilor.
Persoanele care suferă de hepatită virală, toxică, metabolică, steatoză și ciroză hepatice, ulcer gastric și duodenal în forme avansate, gastrită hiperacidă, femeile însărcinate și cele care alăptează nu trebuie să consume această tinctură.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro