Tocăniță de miel cu legume

Stil de viaţă

Tocăniță de miel cu legume

Deși puțin consumată de către români de-a lungul unui an, carnea de miel este sănătoasă, aceasta conținând mult fier și proteine ușor digerabile.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2-3 linguri cu ulei de rapiță presat la rece
  • 4 cotlete de miel
  • 500 g de ciuperci brune tăiate în sferturi
  • 500 g de roșii cherry tăiate în jumătate
  • o legătură mare de pătrunjel sau 3 obișnuite
  • o ceapă roșie mare tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi zdrobiți și tocați
  • 2 crenguțe de rozmarin
  • o linguriță cu fulgi chilly
  • o linguriță cu boia dulce sau picantă, după preferințe
  • o linguriță cu pulbere de turmeric
  • o lingură cu cimbru uscat
  • o linguriță cu pulbere de chimion
  • sare și piper, după gust.

Într-o tigaie înaltă, neaderentă, puneți uleiul și rumeniți cotletele pe toate părțile, după care scoateți carnea pe o farfurie.

În grăsimea rămasă în tigaie căliți condimentele pentru 20-30 de secunde, după care adăugați ceapa și usturoiul. Amestecați și căliți pentru 1-2 minute, după care adăugați ciupercile, amestecați și puneți un capac deasupra tigăii.

Când observați că se lasă apă în tigaie, îndepărtați capacul, adăugați roșiile, rozmarinul și carnea.

Amestecați ușor, și dacă este nevoie, adăugați o ceașcă cu apă fierbinte.

Lăsați la fiert, la foc mic, aproximativ 50-60 de minute, amestecând ocazional, capacul fiind pus pe oală.

La nevoie, mai adăugați apă fierbinte sau supă de legume.

Când carnea este bine fiartă și se desprinde singură de pe os, se adaugă pătrunjelul, se potrivește de sare, se amestecă și se trage vasul de pe foc.

Tocănița se consumă caldă, ca atare, sau alături de o felie de mămăligă.

Poftă bună!

Citește despre: