Tocăniță de năut
Deși năutul este bogat în calorii, organismul arde o treime din acestea doar pentru a procesa proteinele care provin din acesta.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- năut fiert sau 2 conserve de năut de 400 g, clătit și scurs bine
- o ceapă mare galbenă tocată mărunt
- 3-4 căței de usturoi dați prin presă
- un ardei gras roșu tocat cubulețe mici
- o conservă de roșii tocate în suc propriu sau 3-4 roșii mari de grădină, bine coapte, tocate
- 2 legături cu mărar sau pătrunjel tocat mărunt
- un morcov tăiat cubulețe, dat pe răzătoarea mare, tăiat bastonașe sau rondele, după cum vă place
- sare și piper
- condimente după gust, la alegere (paprika, oregano, măghiran, cimbru, fulgi de chilli, pastă de ardei iute).
Într-o tigaie neaderentă încinsă se pun 3-4 linguri cu ulei de rapiță presat la rece, ceapa, usturoiul și un praf de sare. Se dă focul la mediu și se călește ceapa până se înmoaie pe jumătate.
Se adaugă morcovul și ardeiul și se mai călește pentru 1-2 minute.
Se adaugă o jumătate de cană cu apă fierbinte și năutul. Se amestecă și se lasă la fiert 5-10 minute. Amestecați ocazional pentru a nu se prinde.
Adăugați apoi roșiile și condimentele alese și mai lăsați la fiert 10-15 minute, la foc mic, sau până când se mai evaporă din lichid și rămâne un sos mai gros.
Gustați și potriviți mâncarea de sare.
Trageți vasul de pe foc, adăugați verdeața aleasă, amestecați și serviți.
Poftă bună!
De ce este bine să mâncăm nuci caju
18 noiembrie – Ziua Europeană a Informării despre Antibiotice
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro