Sarmale cu urdă și ciuperci
Dietetice și gustoase, sarmalale cu urdă sunt deosebite și deloc complicat de preparat.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 300 g de urdă
- o legătură cu ceapă verde tocată mărunt
- 1-2 ouă
- 2-3 fire de mărar tocat mărunt
- 2-3 fire de pătrunjel verde tocat mărunt
- jumătate de morcov dat pe răzătoarea mare
- 60 g de orez
- 4 linguri cu ulei
- sare și piper
- varză murată
- 100 ml de borș
- o roșie bine coaptă, pasată sau 100 ml de bulion mai gros
- 1-2 fire de cimbru
- 200 g de ciuperci tocate mărunt.
Într-o tigaie neaderentă se pun 2 linguri de ulei și legumele. Se călesc pentru câteva minute, până când legumele se înmoaie.
Se adaugă orezul și 100 ml de apă, se dă focul la mic și se lasă până ce apa scade.
Se trage vasul de pe foc și se lasă la răcit.
Se transferă amestecul într-un bol, se adaugă verdeața, ouăle, urda, sare și piper și se omogenizează.
Se umplu sarmalele și se împăturesc. Se așează într-un vas termorezistent, pe fundul căruia ați pus varză tocată și crenguțele de cimbru.
Deasupra se mai pune un strat de varză tocată, se toarnă borșul, roșia pasată, o cană cu apă și 2 linguri cu ulei.
Se acoperă vasul și se dă la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ o oră sau le puteți fierbe pe aragaz, într-o oală.
Se servesc calde, alături de mămăligă, smântână și/sau ardei iuți.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro