Tocăniță rapidă cu ciuperci
Bogați în antioxidanți și vitamine, ardeii pot fi folosiți în multe feluri de mâncare, precum salatele, ciorbele, tocănițele, ardeii umpluți etc.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- o ceapă mare tocată
- 700 g de ardei kapia tocați cuburi
- 700 g de ardei gras roșu tocați cuburi
- 700 g de gogoșari tocați cuburi
- 700 g-1 kg de ciuperci tăiate felii
- sare și piper, după gust
- 3-4 linguri cu ulei de rapiță presat la rece
- o legătură mare cu pătrunjel verde tocat (opțional).
Puneți într-o tigaie mare neaderentă, poate fi și o tigaie wok, uleiul și ceapa și căliți-o până când se înmoaie.
Adăugați ciupercile și acoperiți vasul cu un capac.
Când în tigaie începe să se lase apa de la ciuperci, adăugați ardeii și gogoșarii.
Amestecați și acoperiți din nou tigaia cu un capac.
Lăsați la fiert, la foc mic, pentru 10 minute, după care îndepărtați capacul și amestecați.
În acest moment ardeii ar trebui să fie ușor moi, iar în tigaie să fie suficient lichid lăsat de legume.
Lăsați la fiert până când legumele sunt bine fierte, iar sosul din tigaie este ușor consistent.
Asezonați cu sare și piper, iar la final adăugați verdeața, amestecați și trageți tigaie de pe foc.
Serviți tocănița caldă sau la temperatura camerei, ca atare, sau alături de o felie de mămăligă sau pâine de casă.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro