Trei leacuri uitate pe bază de ciulini
Plantă perenă, care crește de obicei la marginea drumurilor, ciulinul este folosit în medicina populară de sute de ani pentru tratarea diverselor afecțiuni pulmonare, urinare, digestive, circulatorii, hepatice, dermatologice etc.
În scop terapeutic, de la plantă se utilizează florile, frunzele, tulpinile (curățate de spini), rădăcinile și semințele, acestea având în compoziția lor aproape întreaga gamă de vitamine, dar și numeroase minerale.
Ciulinul ca plantă terapeutică este eficient în caz de:
- răceală, tuse expectorantă - se prepară un sirop, astfel: într-un vas emailat se pun la fiert 150 g de flori, o cană cu apă și 100 g de zahăr, până când amestecul scade la jumătate, după care se strecoară și se consumă. Se administrează 6 lingurițe pe zi, după masă, până la vindecarea completă. Siropul se păstrează la frigider timp de 14 zile;
- varice, afecțiuni digestive - se macină o linguriță de semințe de ciulin, iar peste praful obținut se adaugă o cană cu apă fierbinte și se lasă la infuzat timp de 15 minute, după care se strecoară, iar cantitatea obținută se împarte în trei doze, care se vor consuma fracționat, pe parcursul unei zile, cu 30 de minute înaintea meselor principale;
- herpes, eczeme, erupții cutanate - 15 g de frunze uscate și mărunțite de ciulin se pun la infuzat într-o cană cu apă clocotită pentru o oră, după care se strecoară. Se administrează câte 100 ml, de 3 ori pe zi, după mesele principale, timp de 10 zile.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
Metode naturale pentru a stimula curățarea limfei
Beneficiile consumului de ciuperci
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro