Trei remedii externe pe bază de pelin
Pelinul este un arbust peren cu frunze vezi-argintii și proprietăți tonice, antiseptice, antispastice, antiinfecțioase, antiinflamatoare, carminative, antipiretice și vermifuge.
Persoanele care suferă de reumatism pot face o infuzie astfel: în 500 ml de apă se pun 4 linguri de plantă uscată și mărunțită și se lasă la macerat timp de 8-10 ore, după care se strecoară, și extractul se păstrează separat, iar planta rămasă se fierbe timp de 5 minute în 500 ml de apă, se lasă la răcit, se filtrează, iar în final se amestecă cele două extracte. Infuzia astfel obținută se adaugă în 4 litri de apă, soluție care se folosește pentru baie externă, de 2 ori pe săptămână.
Pentru tratarea canidozei vaginale și a trichimonasului se prepară aceeași infuzie ca mai sus, care se folosește pentru spălături vaginale cu ajutorul unui irigator. Procedura se face o dată pe zi, timp de 7 zile, după care se face o pauză de 7 zile. Este recomandat a se folosi această metodă doar în cazuri extreme, când au fost epuizate alte mijloace de tratament, deoarece pelinul afectează flora vaginală, putând cauza uscăciune și iritații.
Împotriva anexitei și metroanexitei se folosește aceeași infuzie deja descrisă cu care se fac băi de șezut cât de fierbinți se suportă, o dată pe zi, timp de 7 zile.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
Trei remedii naturale în caz de faringită
Metode naturale pentru a stimula curățarea limfei
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro