Trei remedii naturiste pentru artroză

Inflamația, roșeața, durerile și mișcarea limitată sunt câteva dintre cele mai frecvente simptome ale artrozei, boală care afectează preponderent persoanele vârstnice.

Pentru a calma durerea și a scădea inflamația, vă propunem astăzi câteva remedii naturale, și anume:

  • în 200 ml de apă rece se pune o lingură cu rădăcină de brândușă de toamnă tocată mărunt. Se pune vasul la fiert, iar când apa dă în clocot, focul se dă mic, vasul se acoperă și se lasă la fiert timp de 15 minute. Se trage apoi vasul de pe foc și se lasă la infuzat până când ceaiul este călduț, moment în care se strecoară și se folosește pentru aplicarea compreselor pe zonele afectate. Se pot face 5-6 aplicări zilnc;
  • în jumătate de pachet de unt nesărat topit puneți 3 linguri cu vârf cu pulbere din flori de liliac. Puneți amestecul la frigider și lăsați-l să se întărească. Unguentul se aplică pe zonele dureroase. Concomitent, se face o infuzie din flori de liliac (o linguriță de plantă uscată la o cană apă fierbinte). Se lasă la infuzat pentru 4 ore, după care se strecoară și se administrează câte o lingură, de 4 ori pe zi;
  • umpleți un borcan de 400 g cu flori de cartof, fără a le îndesa foarte tare. Turnați apoi spirt, închideți ermetic vasul și lăsați-l la macerat timp de 7 zile, la loc călduros și ferit de lumină. La final se strecoară, iar lichidul limpede se va folosi pentru aplicarea compreselor sau masarea energică a zonelor afectate de boală.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie