Trei rețete de aluat pentru quiche
Quiche-ul este o tartă sărată franțuzească, dar care acum se prepară după gust, cu diverse ingrediente.
Vă propunem astăzi trei rețete de aluat care se potrivesc bine cu această tartă, respectiv:
pentru varianta nr. 1, aveți nevoie de:
- 100 g de unt rece tăiat cubulețe, minim 80% grăsime
- 200 g de făină
- un praf de sare
- 2-3 linguri de apă foarte rece
pentru varianta nr. 2, aveți nevoie de:
- 125 g de unt rece, minim 65% grăsime, tăiat cubulețe
- 300 g de făină
- un gălbenuș de ou
- 50 ml de apă foarte rece
pentru varianta nr. 3, aveți nevoie de:
- 125 g de unt rece, minim 80% grăsime, tăiat cubulețe
- un praf de sare
- un gălbenuș de ou
- smântână, cât să lege aluatul.
Modul de preparare este invariabil, același: făina și sarea se amestecă cu untul, folosindu-vă de vârfurile degetelor, până obțineți niște firimituri. Adăugați apoi, în funcție de rețeta aleasă, gălbenușul, și omogenizați, după care încorporați apa sau smântâna.
Dați formă de bilă aluatului, înveliți-l în folie alimentară și lăsați-l la frigider între 30 și 60 de minute.
Odată scos aluatul din frigider, acesta se întinde pe o suprafață pe care ați presărat puțină făină și se întinde cu sucitorul.
Dacă ați folosit apă foarte rece, puteți întinde aluatul imediat după preparare și transfera în tava de copt unsă cu unt și tapetată cu făină. Tava o dați la frigider cel puțin 30 de minute.
Să vă fie cu folos!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro