Uleiul din flori de soc - preparare și recomandări terapeutice
Socul este un arbore ale cărui flori și scoarță sunt folosite în medicina tradițională de mii de ani datorită proprietăților sale sudorifice, expectorante, antiinflamatoare, diuretice, laxative, antireumatismale, emoliente, antimutagene și galactogene.
Uleiul din flori de soc se prepară adăugând peste 15 linguri de pulbere de flori jumătate de litru de ulei din sâmburi de struguri sau de măsline (de bună calitate). Cele două ingrediente se pun într-un borcan din sticlă și se închide ermetic, lăsându-se la macerat timp de 14 zile la soare, după care se filtrează și se păstrează în sticluțe mai mici, închise la culoare.
Uleiul se aplică prin masaj, recomandat după duș.
Recomandări terapeutice:
- arsuri solare (calmează și contribuie la refacerea țesuturilor afectate),
- după plajă pentru a minimaliza riscul de dezvolta cancer de piele (datorită acțiunii antimutagene),
- benefic în cazul persoanelor care au pielea uscată, cu tendințe de crăpare (călcâie, mâini, coate), în sezonul rece, cu vânt, uscat, îmbătrânită prematur,
- dermatoze atopice,
- acnee,
- psoriazis,
- celulită,
- are efect antiinflamator articular,
- abcese,
- furunculoze,
- umflături,
- puroi.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro